Polecane Dania

Zapraszamy do spróbowania dań polecanych przez naszego szefa kuchni!

Grillowana polędwica z sosem pieprzowym

.

27,00 w/w

Befsztyk tatarski z soczystej polędwicy

.

18,00

Dzika uczta dla dwojga

pieczeń z żubra, szaszłyki z dzika,pieczeń z jelenia z kurkami, kluski, ziemniaki zapiekane, zestaw surówek

91,00

Gruszki w sosie waniliowo-malinowym z delikatna nutą chili

.

15,00

Śniadania

  • Jajecznica z dodatkami (do wyboru)

  • Półmisek śniadaniowy

    wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek, pasztet, masło, bułeczki z pieca

  • Jajka sadzone na boczku

  • Gotowane franfurterki z dodatkami

Zakąski zimne

  • Befsztyk tatarski z soczystej polędwicy

  • Pasztet pieczony z dziczyzny

    z bakaliami i sosem żurawinowym

  • Śledzie marynowane- trzy smaki

  • Galaretka z dzika z cebulką

  • Śledź w śmietanie ze świeżymi jabłkami

  • Półmisek Max

    pasztet z dziczyzny, rydze marynowane, tiftele z dziczyzny, galaretka z dzika

Zakąski gorące

  • Krewetki scampi z masłem czosnkowym

  • Bób z szynką zapiekany z serem

  • Słoneczne prawdziwki smażone na maśle

  • Gęsie wątróbki z żurawiną

  • Rumiane rydze smażone na maśle

Zupy

  • Zupa tajska z krewetkami

  • Barszcz z krokietem lub kołdunami

  • Zupa z rydzów

  • Rosół z bażanta z kluskami kładzionymi

  • Rosół z makaronem z wkładką lub kołdunami

  • Żur polski z białą kiełbasą

Dania z wołowiny argentyńskiej

  • Grillowana polędwica argentyńska podawana ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi

    100 g w/w

  • Grillowany rostbef argentyński w pikantnej marynacie

    100 g w/w

  • Grillowany antrykot z wołowiny argentyńskiej z rozmarynem

    100 g w/w

Dania z dziczyzny

  • Stek z dzika z grilla z cebula i zurawiną

    100 g w/w

  • Pieczeń z dzika w sosie hiszpańskim

  • Delikatna pieczeń z sarny z borowikami

  • Szaszłyk z sarny w sosie tymiankowym

  • Gulasz mysliwski w kociołku

  • Stek z jelenia z grilla z sosem pieprzowym

  • Rolada z dzika w sosie grzybowym

  • Ozory z dzika w sosie chrzanowym

  • Grillowany comber z sarny w sosie barbecue

    100 g w/w

  • Pieczeń z jelenia z kurkami

  • Placek po zbójnicku

  • Dzika uczta dla dwojga

    medaliony z żubra, szaszłyki z dzika,pieczeń z jelenia z kurkami, kluski, ziemniaki zapiekane, zestaw surówek

Dania z wołowiny

  • Bogracz wołowy w kociołku

  • Sztuka mięsa z pręgi w jarzynach

  • Grillowana polędwica z sosem pieprzowym lub sosem z sera pleśniowego

    100 g w/w

  • Tradycyjna rolada sląska

  • Chrupiący placek z gulaszem po węgiersku

  • Policzki wołowe duszone w czerwonym winie z warzywami grillowanymi

Dania z wieprzowiny

  • Golonko po bawarsku z kapusta zasmażaną

    100 g w/w

  • Żeberka pieczone podawane z panschkrautem

  • Śląski półmisek

    pieczone żeberko, tradycyjna rolada śląska, kotlet schabowy z kością, śliwki w boczku, ziemniaki gotowane, kluski śląskie, kapusta zasmażana, kapusta czerwona z ogórkiem

  • Tradycyjny kotlet schabowy z kością

  • Polędwiczki wieprzowe z borowikami w śmietanie

Dania z cielęciny i jagnięciny

  • Eskalopki cielęce w złocistej panierce z migdałami

  • Ozory cielęce w sosie musztardowym

  • Gicz jagnięca pieczona z ziołami i czosnkiem

  • Filet cielęcy z pieczarkami

  • Pieczeń jagnięca w sosie z suszonych grzybów

Dania z drobiu

  • Filet z drobiu po parysku z pieczarkami

  • Fileciki z indyka w sosie z kurek

  • Udko z kaczki z jabłkami i kalwadosem

    100 g w/w

  • Bażant pieczony nadziewany cielęciną i borowikami podawany z kapustą zasmażaną

    100 g w/w

Dania z ryb

  • Pieczony filet z łososia w złocistych migdałach

    100 g w/w

  • Filet z halibuta z kruszonką ziołową

  • Pstrąg smażony na maśle z borowikami

    100 g w/w

  • Parowany sandacz w sosie weneckim

Dania mączne i jarskie

  • Pierogi ruskie

  • Pierogi z dziczyzną i kaszą gryczaną

  • Pierogi z mięsem

  • Brokuły zapiekane z sosem beszamelowym i gorgonzolą

Dodatki do dań

  • Frytki

  • Ziemniaki puree

  • Zapiekane talarki ziemniaczane

  • Pieczywo

  • Chrzan / Ketchup / Musztarda

  • Bagietka z pieca z masłem czosnkowym

  • Kluski śląskie

  • Ziemniaki z wody

  • Ryż

  • Masło

  • Bułeczki z pieca

Surówki i sałatki

  • Bukiet jarzyn gotowanych na parze

  • Sałatka z kapusty czerwonej z ogórkiem

  • Surówka z marchewki z jabłkiem

  • Buraczki z jabłkiem i chrzanem

  • Sałatka Nowojorska

    sałata, grillowany kurczak, pomidory koktajlowe, ser blue, boczek, jajko, sos musztardowy

  • Sałatka Bałtycka

    łosoś bałtycki,liście szpinaku , pomidor koktajlowy, kapary, oliwki, dynia marynowana, słonecznik, sos vinegrette, balsamico cytrynowe

  • Kapusta zasmażana

  • Surówka z selera z rodzynkami

  • Mizeria z zielonych ogórków

  • Zestaw surówek

  • Sałatka z mozarellą i suszonymi pomidorami

    sałata , mozarella, kapary, suszone pomidory, świeża bazylia, ocet balsamiczny, sos vinegrette

Desery

  • Jabłka w cieście

  • Lody waniliowe z musem malinowym na gorąco

  • Gruszki w sosie waniliowo-malinowym z delikatną nutą chili

  • Lody płonące z bitą śmietaną i owocami lub adwokatem

  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych

  • Smażone lody podawane z musem jagodowym